Vikten av ett bra vatten

Vägen till den bästa smakupplevelsen

Har du någonsin smakat av en noggrant tillagad kopp kaffe, spärrat upp ögonen i avsky och sprungit mot diskbänken för att spotta ut det? När du häller resten av kaffet i avloppet tänker du: ”Jag har bra utrustning, exklusiva kaffebönor, perfekta inställningar med rätt malning och temperatur… och det smakar allt annat än bra!? Vad är problemet?”

Svaret kan mycket väl vara: vattnet! Ditt kaffe består av 98% vatten så om vattnet inte håller måttet får du ett sämre kaffe i koppen. Enkelt. Med en kaffelösning från Coffebox kan du sluta bekymra dig. Vi har koll på ditt vatten.

Dåligt vatten = dåligt kaffe

Om ditt vatten har fel egenskaper, kommer dessa egenskaper förmedlas till allt du lagar eller brygger. När det kommer till att brygga kaffe och espresso finns det redan massor av faktorer som temperatur, malningskonsistens, rostprofil, färskhet och naturligtvis kaffets ursprung som påverkar smaken i din kopp. Det som ökar komplexiteten är det faktum att ditt vatten kan innehålla hur många föroreningar som helst (eller mineraler) som påverkar smaken av ditt kaffe.

Smakförstörare

Låt oss ta en sammanfattning av några bovarna bakom dåligt smakande vatten.

Klor

Det stämmer, samma kemikalie som används för att rengöra din pool håller också ditt dricksvatten rent. Klor är en billig tillsats som hjälper till att skydda mot bakterier och virus i vattnet.

Tungmetaller

Även om det inte alltid är fallet, är det möjligt för vatten att läcka ut mineraler från metall som används i VVS. Koppar, bly, zink och andra metaller kan dras från rör, vilket ger en oönskad metallisk smak till ditt vatten.

Oönskade partiklar

Vem vet vad mer som kan finnas där inne, men du vill inte ha det i din kopp. Smuts, damm, sand, you name it! Vi vill inte ha några partiklar i vårt vatten!

Kalk

Inuti din kaffebryggare eller kaffeautomat börjar det snabbt byggas upp ett lager av kalk som täcker interna produktvägar, långsamt stryper ut den och förstör den. Det försämrar uppvärmningen, resulterar i suboptimala temperaturer och skapar obalans i de precisa inställningarna som så noggrant programmerats för bästa smak.

Interna komponenter förstörs av kalk

Coffeebox vattenfilter

Med BWT erbjuder vi enkla och praktiska, allsidiga filtreringslösningar utvecklade för de många kraven inom gastronomi.

Våra filter säkerställer idealiskt vatten som framhäver den rätta smakpaletten i din kaffekopp. Tack vare den nya High-Efficiency-​Technology (HET) är vattenoptimering ännu effektivare. Resultatet är en genomgående hög kvalitet på alla varma och kalla drycker som serveras i er verksamhet.

Fördelar med filtrerat vatten

Vattenkvaliteten varierar och är sällan perfekt. Med BWT-vatten kompromissar du inte med vattenkvaliteten.

Få smak och arom att nå en högre nivå med BWT-vatten.

BWT:s filtersystem säkerställer fantastisk kvalitet, driftsäkerhet och kalkskydd för varje vattenbehov.

BWT-​vatten bidrar till lång och felfri livslängd för maskiner som bearbetar vatten för yrkesmässig användning.

Rulla till toppen