+46 (0)321-522 00
mån-tor: 8 - 16:30, fre 8-15:30
Coffeebox Maroona
  • 14 maj 2018

Coffeebox Maroona

Coffeebox arbetar för att ta fram högkvalitativa smakupplevelser för arbetsplatser. Med respekt för denna älskade dryck har vi låtit en smakpanel arbeta hårt med prover från världens alla hörn, doftat, smakat, gurglat och poängsatt för att slutligen landa i en upplevelse vi vill dela med er.

Maroona är ett fylligt, mörkrostat specialkaffe med toner av choklad som avslutas med en lång och behaglig eftersmak. Ursprunget är Syd- och Centralamerika toppat med Asien.

Maroona lanseras initialt som instantkaffe och finns tillgängligt i vårt sortiment från och med juni 2018.


Framställning

Precis som för andra kaffesorter blandas och rostas kaffebönorna. Blandningen mals och bryggs under hög temperatur till ett kaffekoncentrat som sedan fryses ner till -50 grader och mals till granulat i önskad storlek. Överflödig vätska avlägsnas med vakuum.

Detta är det mest skonsamma sättet att producera instantkaffe på och bevarar så många som möjligt av kaffets alla smaknyanser.

Instantkaffe är optimalt för bekymmersfri snabb servering av kaffe i miljöer som kräver hög kapacitet och minimalt med underhåll. Tillredning går mycket snabbt och driftsäkerheten är hög.
En grönare kaffeförpackning

En grönare kaffeförpackning

Användningen av plast fortsätter att öka och har 20-dubblats sedan 1960-talet. Plast är till 99% ett fossilbaserat material som orsakar utsläpp av växthusgaser och skyndar på den globala uppvärmningen.

Läs vidare...