+46 (0)321-522 00
mån-tor: 8 - 16:30, fre 8-15:30
En grönare kaffeförpackning
  • 3 september 2019

En grönare kaffeförpackning

Arvid Nordquist ställer om till växtbaserade kaffeförpackningar


Från fossilbaserat till förnyelsebart

Användningen av plast fortsätter att öka och har 20-dubblats sedan 1960-talet. Plast är till 99% ett fossilbaserat material som orsakar utsläpp av växthusgaser och skyndar på den globala uppvärmningen.

- Vi vill minska påverkan på miljön och tar ansvar för hela värdekedjan från odlare till konsument, säger Erica Bertilsson, hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Arvid Nordquist.
Halverar koldioxidutsläppet

Arvid Nordquist tar nu nästa steg i deras hållbarhetsarbete och ställer om från fossilbaserat till växtbaserat material på deras kaffeförpackningar. De nya förpackningarna består till minst 70% av växtbaserat material och halverar koldioxidutsläppet i förhållande till tidigare förpackningar. Råmaterialet i de nya förpackningarna är baserat på sockerrör tillsammans med oljor från raps och solros. För den klimatpåverkan som återstår klimatkompenserar Arvid Nordquist till 100% med trädplantering i kaffeodlande länder.


Förändringen gäller hela deras sortiment av malt kaffe och hela bönor

Arvid Nordquist – Stor smak. Ännu större eftersmak

Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan 1884 har tagit världens smaker till marknader i Norden, genom starka internationella varumärken och sitt eget lokalrostade kaffe. Smakupplevelsen har alltid varit central för Arvid Nordquist, både smaken och eftersmaken. Omsorgsfullt producerad och levererad mat och dryck smakar helt enkelt bättre. Därför erbjuder Arvid Nordquist, som enda kafferosteri i Norden, uteslutande 100% hållbart certifierat kaffe, allt för bästa smakupplevelse. Arvid Nordquist har som målsättning att minska miljöpåverkan i hela värdekedjan, för den påverkan som trots allt återstår i kaffets kedja klimatkompenserar företaget till 100 % genom trädplantering i kaffeodlande länder.